lillafavoriten

29 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-29 22:16:08 i Allmänt

Hej vänner!
En beställningstårta till en liten söt kille.
Här är resultatet, som jag har fått fram genom att kika lite på mina
vänners bilder och sen kombinerat lite hejvilt. :)
Jag är själv inte så speciellt förtjust i spindlar, så det var rätt skönt
att sätta kupan över tårtformen när den var klar...
;)





Fick en present av Angela idag!
En rosa fin slickepott och silikonformar som jag är jättesugen på att
få testa. Måste bara komma på nåt som passar... :)
På bilden finns en superenkel och försvinnande god liten kaka som Ni
ska få receptet på här:

Ulrikas små havre-kokos-kakor

1 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl kokos
100 g smält smör

(om den blir mycket lös, så tillsätt mer havregryn. Allt smör ska försvinna
upp ur bunkens botten.)

Blanda ihop, och klicka ut en tsk i varje form.
Grädda på 175 grader tills kakorna blir gyllengula. (ca 5-7 minuter)

Placera en liten kub med nougat eller riven choklad mitt på kakan när
den är varm. Efter en liten stund plattar man till nougaten med baksidan
av en tesked.
De gånger jag använt choklad har jag använt vit och rivit den grovt och bara
strött ovanpå. Blir jättefint.



Jag fick en blomma av min man igår.
En rosa.
Och oktober-månaden köper jag alltid rosa bandet och jag tycker
att det är viktigt att vi kommer ihåg att hjälpa till att stödja forskningen
för bröstcancer.


Allt gott mina vänner!
/L

27 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-27 18:48:55 i Allmänt

Hej! :)
Nu kommer ett superenkelt recept på något som kallas för cake-balls.
Dessa har jag gjort av smultronkex, men det går lika bra med oreos,
lakrits-singoalla eller vad kaksort man tycker om.
Nästa gång jag gör dessa så kommer jag att göra dem mindre än vad
jag har gjort denna gång. Jag tycker om när det bara är en munsbit.
Möjligen kommer jag även att tillsätta lite
olja i den smälta chokladen så att det blir lättare att doppa dem.


Cake-balls
1 pkt smultronkex (154 g)
1 pkt philadelfiaost (200 g)
150 g smält valfri choklad

Mixa kakorna till fina smulor i matberedare.
Blanda med osten.
Rulla till bollar som sen får stå i kylskåp/frys så dem blir hårda.
Doppa sen i valfri smält choklad och förvara kallt.



Håll till godo min vänner därute i vida världen! :)
kram !
/L

18 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-18 13:58:36 i Allmänt

Kolabullar.

En långpannevariant med kolafyllning.
Enkel att göra, och det blir ju många bitar utan att man ens blir
kladdig om händerna.

Jag blev helt enkelt tvungen att testa. :)
Gör det Ni med, vettja! Receptet är här!
Sånna här regniga lediga dagar är bästa dagarna att fylla huset med
väldoft!



Allt gott!
/Lena

15 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-15 14:37:07 i Allmänt


Det är inte ofta jag bakar kanelbullar.
Och om jag bakar bullar så brukar det bli vaniljvarianten
som jag snurrar som snäckor.
Men idag har jag bakat Leilas kanelbullar.

Men jag vet inte...
Jag tycker alltid att alla andras bullar är godare än mina. :)
Fyllde en plåt bullar med hasselnötskräm. Mmmmm! :)



Sen ber jag om ursäkt för mazarin-receptet!
Tryckfelsnisse har varit framme och jag hoppas verkligen inte att
någon mer än Therese har behövt misslyckas!
Skärpning för min del!

Men bullarna är länkade, så dom kan ni testa... ;)

kram!
/L

11 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-12 18:54:30 i Allmänt





Idag testade jag ett av min svärmors alla goda recept.
Håll i er, så goda dessa var!
Det är havrekakor och det blev nog ca 80 kakor av en sats.
Och det är mina favoritkakor av alla! Hittills. :)

Farmors Havrekakor
300 g rumsvarmt smör
4 kkp havregryn
2 kkp socker
2 kkp mjöl
2 tsk bikarbonat

Arbeta snabbt ihop till en deg, rulla bollar och lägg ut på plåt.
Grädda i 175 grader.
Jag kan inte säga exakt hur lång tid det tog..
Men det tog rätt länge. 10-15 minuter skulle jag tro.
Jag höll koll på underkanten av kakorna i ugnen,
när de börjar bli gyllenbruna så är kakorna klara.

Snabbt gjort och ni ångrar Er icke! ;)

Tjingeling!
/Lena

10 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-11 15:22:00 i Allmänt

Hej!
Här kommer lite kalas-inspiration!
Håll till godo! :)

Vit marsipan med en oblat med Trassel-Rapunsel på.
Den har jag beställt från www.strosselannat.se


Lila marsipan med vita och lila blommor i sockerpasta.


Svart marsipan med röda rosor gjorda i flowerpaste.
Det var lite konstigt att den inte smakade lakrits... ;)


Ett kalas-kakfat med kakor ni redan har fått receptet på.
Däremot har ni inte fått se Cupcake-ugglorna förrän nu.
Visst är de söta?
Alma tyckte om att hjälpa till att garnera dom också. :)
Det är Leilas standardrecept på cupcakes jag använt.


Receptet idag är min mormors recept på tårtbottnar.
Så mycket bättre än köpes! :)

Tårtbotten:
2 dl socker
4 ägg

1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Grädda i 175 grader tills kakan har blivit genomgräddad.
 
Jag brukar ta i ugnsluckan på min spis och trycka den fram och tillbaka
utan att öppna luckan,
då ser man lätt om kakan är färdig, eller om det svajjar i mitten på den.
Det är ett bra knep, då man helst inte ska öppna luckan när man gräddar
en tårtbotten. Risken är då att den faller ihop om den inte är klar.

Mina tårtor fyller jag med hallon, marzankräm, grädde och så penslar jag botten med
sockerlag med te.x rom i.

Ha en trevlig kväll!


5 oktober 2011

Publicerad 2011-10-05 18:35:28 i Allmänt

Hej alla bak-intresserade! :)

Igår var det kanelbullens dag. Jag hade inte en chans att hinna med det
eftersom att vi har inskolning på dagis denna vecka.
Däremot hann jag med ljuvliga mazarinkakor som jag bara måste
rekommendera!
Jag har delat varje bit i två delar, jag tycker om när det är så att man
orkar med mer än en bit när man går på kafferep... :)



Mazarinkaka

Rör snabbt ihop:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
300 g smör

låt vila en timme i kylen.
Kavla ut och lägg i en långpanna.
Nagga med gaffel och grädda i 200 grader i tio minuter.

Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
2 ägg
2 msk vetemjöl

Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Riv mandelmassan fint i en bunke.
Vispa ner först smör och sen socker.
Vispa i ett ägg i taget och sist mjölet.
Bred försiktigt ut massan över botten och
grädda i 20 minuter.

Glasyr: (rör ihop och bred över kakan när den svalnat lite.)
5 dl florsocker
3-4 msk vatten









Har idag fortsatt med att göra blommor till kalaset i helgen.
Men det är så roligt, så jag undrar om vi ens kommer att använda hälften...
:)
Men nu tycker jag själv att det börjar likna nånting! Jättekul är det, och
faktiskt inte speciellt svårt alls. Men det är ju lite pillrigt...


Ha en riktigt bra kväll!
kram !
/Lena

3 Oktober 2011

Publicerad 2011-10-03 13:51:07 i Allmänt

Hej igen!
Hör du till lyckostarna som har ett äppelträd som ger frukt?!
Då har jag ett tips här som jag har testat:



Lägg 1,5 kg äpplen, delade i 2 liter kokande vatten. (skär bara bort om det är mjukt)
Lägg på lock och ställ i kylen i två dygn.

Sila av vattnet från äpplen och koka upp det med
1 kg socker
15 gram citronsyra
1,5 tsk atamon

Klart!
Och sen har du världens kalas-dricka som ska spädas. Supergod blev den!

Hittade receptet på denna fina blogg.


Lämna gärna ett avtryck, det gör mig sååå glad... :)

kram !
/L

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela