Häromdagen bakade jag ett bröd till en vän.
Det är en filmjölkslimpa som man bakar i långpanna utan att jäsa
innan. Blanda ihop, bred ut i långpanna, grädda och den är klar!
Håll i hatten, en kopp varm choklad eller en kopp kaffe till denna är
helt rätt såhär på hösten.
Minns att mamma bakade denna när vi var små, och receptet kom
från grannen som heter Annika. Hon är också en riktigt bak-mamma
så hon får en extra varm hälsning idag. :)
Annikas filmjölkslimpa:
1 liter filmjölk (rumsvarm)
4 dl sirap
1/2 påse brödkryddor
1 kg rågsikt
6 tsk bikarbonat
Russin om man vill
Rör ihop smeten pch bred ut i bakplåtpappersklädd långpanna.
Grädda i
175 grader i ca 35-40 minuter.
Den ska vara mörk och det ska inte fastna nåt på en sticka.
Perfekta presenten! :)

Detta är en vintersallad som man serverar varm till en god vaniljglass.
Det är blandannat mandel, hasselnötter, vanilj, fikon, stjärnanis,
kardemumma och en massa annat gott... :)


Idag har jag och Rebecka bakat faster Ellas recept på kokosrutor,
eller mums-mums som de också kallas ibland.
Har inte bakat dessa sedan jag skaffade min KitchenAid, men OM
man har någon slags bästis i köket så är detta bakverk lätt som en plätt!
Här följer receptet!
Fasters kokosrutor:
1 äggvita
4 1/2 dl socker
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
2 1/2 msk gelantinpulver
1 1/2 dl kokande vatten
1 1/2 dl kallt vatten
1 påse kokos
2 msk o´boy
Vispa sönder äggvitan i en skål.
Häll i socker, flor- vaniljsocker, och potatismjöl och blanda.
Lös upp gelantinpulvret i hett vatten, vispa sedan ner det kalla
vattnet i detta utan att det klumpar sig.
Häll gelantinblandningen i skålen och vispa alltsammans med elvisp
eller maskin i ca. 20 minuter.
Bred ut massan i smord långpanna och ställ den i frysen tills det stelnat.
Blanda kokos och o´boy, värm blandningen och häll ut på smörpapper.
Skär sockermassan i fyrkanter och rulla i kokosblandningen.
:)
Jättegott!
Håll till godo vänner, och lämna gärna ett avtryck!
Det är
så kul att se vilka som kikar in. :)
kram!
/L