24 november 2011
Doften av saffran sprider sig i huset...
Det är helt ljuvligt!
Har faktiskt inte hunnit med att julbaka någonting, men detta recept på saffransskorpor är snabbt, enkelt och vansinnigt gott! :)
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
Smält smöret och tillsätt saffranet.
Häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Rör ihop de torra ingredienserna med mandel och blanda ner det i smör och ägg.
Baka ut tre stycken längder och lägg på en plåt. Strö över lite råsocker.
Grädda i 25 minuter.
Ta ut skorporna och sänk temperaturen på ugnen till 125 grader.
Skär skorporna i centimetertjocka skivor och ställ dem i ugnen 15 minuter till.
Efter dessa minuterna gått så brukar jag stänga ugnen och låta skorporna stå kvar tills den kallnat helt.
Ett måste till första advent! :)
Lycka till! :)
/Lena