Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Alltså, jag kan känna lite såhär;
Ska jag ändå baka så kan jag lika gärna göra det ordentligt! :)
Här är ett recept på min svärmors fantastiskt goda sockerkakor, men som jag nu har smaksatt som pepparkaka. Denna sats räcker till tre formar!
Vispa vitt och pösigt;
6 ägg
6 dl socker
Smält 200 g smör
Värm sedan 2 dl mjölk med smöret
Sikta i;
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2-3 msk pepparkakskryddor (efter smak)
Lingonsylt
Tillsätt vätskan och rör smeten smidig.
Fördela i tre sockerkaksformar, grädda i 175 grader tills provsticka inte blir kladdig.
Jag har provat att baka denna helt mjölkfri och det blir också gott! :)
En enkel variation på sockerkakor är att byta ut ströbrödet mot tillexempel kokos eller flagad mandel, det blir helt olika smaker fastän smeten är densamma.
Lycka till! :)
/Lena