Maränger & chokladkaka
Det blev en omgång maränger idag igen. Hjälp så gott det är! Sådär lagom sega... Mmm!
Försökte mig på att göra hjärtan men det krävs nog lite träning. Haha.
Såhär gör man iallafall;
3 äggvitor
1 dl socker
1/2 krm ättiksprit
Vispa tills smeten är fast och sitter kvar i bunken om du vänder den upp och ner.
Tillsätt ytterligare 1 dl socker och vänd ner det i smeten.
Grädda i 100 grader tills marängerna släpper från bakplåtspapperet. (ca 45 minuter)
Gjorde även en chokladkaka då mamma, pappa och min syster kom på middag idag.
Såhär gjorde jag den;
Smält 100 g smör med 100 g 70%- choklad.
Medan det smälter så vispar man 2 ägg fluffigt med tre msk sukrin.
Tillsätt 1 tsk vaniljpulver.
Rör sen ihop allt.
Häll i en ugnsfast form och grädda på 225 grader i 6-8 minuter. Servera den avsvalnad med grädde.
Jag bakar ju väldigt mycket och det är oftast det jag skriver om här.
Imorgon ska jag bjuda på något mer matigt tror jag. :)
God kväll!
/Lena