5 oktober 2011
Hej alla bak-intresserade! :)
Igår var det kanelbullens dag. Jag hade inte en chans att hinna med det
eftersom att vi har inskolning på dagis denna vecka.
Däremot hann jag med ljuvliga mazarinkakor som jag bara måste
rekommendera!
Jag har delat varje bit i två delar, jag tycker om när det är så att man
orkar med mer än en bit när man går på kafferep... :)

Mazarinkaka
Rör snabbt ihop:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
300 g smör
låt vila en timme i kylen.
Kavla ut och lägg i en långpanna.
Nagga med gaffel och grädda i 200 grader i tio minuter.
Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
2 ägg
2 msk vetemjöl
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Riv mandelmassan fint i en bunke.
Vispa ner först smör och sen socker.
Vispa i ett ägg i taget och sist mjölet.
Bred försiktigt ut massan över botten och
grädda i 20 minuter.
Glasyr: (rör ihop och bred över kakan när den svalnat lite.)
5 dl florsocker
3-4 msk vatten

Har idag fortsatt med att göra blommor till kalaset i helgen.
Men det är så roligt, så jag undrar om vi ens kommer att använda hälften...
:)
Men nu tycker jag själv att det börjar likna nånting! Jättekul är det, och
faktiskt inte speciellt svårt alls. Men det är ju lite pillrigt...
Ha en riktigt bra kväll!
kram !
/Lena
Igår var det kanelbullens dag. Jag hade inte en chans att hinna med det
eftersom att vi har inskolning på dagis denna vecka.
Däremot hann jag med ljuvliga mazarinkakor som jag bara måste
rekommendera!
Jag har delat varje bit i två delar, jag tycker om när det är så att man
orkar med mer än en bit när man går på kafferep... :)

Mazarinkaka
Rör snabbt ihop:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
300 g smör
låt vila en timme i kylen.
Kavla ut och lägg i en långpanna.
Nagga med gaffel och grädda i 200 grader i tio minuter.
Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
2 ägg
2 msk vetemjöl
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Riv mandelmassan fint i en bunke.
Vispa ner först smör och sen socker.
Vispa i ett ägg i taget och sist mjölet.
Bred försiktigt ut massan över botten och
grädda i 20 minuter.
Glasyr: (rör ihop och bred över kakan när den svalnat lite.)
5 dl florsocker
3-4 msk vatten

Har idag fortsatt med att göra blommor till kalaset i helgen.
Men det är så roligt, så jag undrar om vi ens kommer att använda hälften...
:)
Men nu tycker jag själv att det börjar likna nånting! Jättekul är det, och
faktiskt inte speciellt svårt alls. Men det är ju lite pillrigt...
Ha en riktigt bra kväll!
kram !
/Lena