lillafavoriten

Aromkaka 8 Januari 2012

Publicerad 2012-01-08 20:27:50 i Allmänt

Denna kaka fick också följa med i mammas ätbara födelsedagspresent.
Här följer receptet på en god, och vacker mjuk kaka som mina barn fullkomligt älskar! :)
Detta recept är angivet i gram, men i vår kokbok finns en tabell där man lätt kan räkna ut hur många dl det är, om man inte har en hushållsvåg.


Lindas Aromkaka Del 1.

Vispa vitt och pösigt:
4 ägg
560 g socker

Tillsätt:
230 g smält smör
4 dl mjölk

Blanda ihop och sikta i:
700 g vetemjöl
8 tsk bakpulver

Dela smeten i tre lika stora delar.
Smaksätt dessa såhär:

1: tillsätt 1 tsk kanel och 2 msk kakao
2: några droppar karamellfärg
3: denna ska vara neutral

Häll ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda varje del i ca 8-10 minuter i 200 grader.

Låt svalna helt.
--------------------------------------------------

Lindas Aromkaka Del 2.

Smörkräm
250 g rumsvarmt smör
400 g florsocker
8 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör, vaniljsocker och florsocker vitt och pösigt med elvisp.
Tillsätt kaffet eftersom medan du vispar.

--------------------------------------------------

Tag den bruna kakan först. Lägg den med ovansidan neråt.
Bred på ett lager med smörkräm.
Tag den färgade delen och lägg på.
Bred ut resten av smörkrämen.
Lägg på den sista kakan med ovansidan uppåt.
Lägg ett smörpapper på kakan och ställ en plåt ovanpå. Ställ något tungt på plåten så att kakan trycks ihop ordentligt. Då gör smörkrämen så att kakan tar ihop och inte delar sig när man skär upp den i bitar.

Detta recept blev långt, men det Är inte krångligt alls. :)
Se bara på bilden. Smaskigt, va?!
Tillsammans med en kopp kaffe är fikapausen komplett!

Tjingeling! :)
/L

Kommentarer

Postat av: Linda B

Publicerad 2012-01-08 23:10:19

Men du ä bara så bäääst!

Vad jättegod kakan såg ut, och vilket fint namn den hade ;-)

KRAAAAAM!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela